Over PelserHartman

PelserHartman is een ingenieursbureau dat zich richt op het accuraat in kaart brengen van gebouwen, installaties en objecten. We zijn specialist in 3D laserscanning en 3D modelleren. Vanaf de oprichting 19 jaar geleden hebben we ons gericht op het vinden van innovatieve oplossingen binnen ons vakgebied.

Elk jaar brengen we miljoenen vierkante meters in kaart met een team van bouwkundigen die 3D meten tot hun expertise hebben gemaakt. We ontwikkelen slimme werkmethodes en werken met de beste high-end apparatuur en -software. Samen garandeert dit een betrouwbaar meetresultaat.

Naast zelf meten en modelleren adviseren we ook anderen op het gebied van meettechnieken en tekenmethoden. We begeleiden bedrijven en overheden die willen starten met 3D laserscanning en tekenen met pointclouds. Onze oplossingen verkleinen de kans op ontwerp- en bouwfouten.

 

3D scanner Aalmarkt Leiden

Jaarlijks scannen we miljoenen vierkante meters, onder meer complete gebieden zoals Aalmarkt Leiden.

Visie op innovatie

Innovatie is erg waardevol. Het kan werk interessanter en makkelijker maken. Innovatie moet in de praktijk natuurlijk wel werken. Ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op – en dat zal de komende jaren alleen maar sneller gebeuren. U kunt uzelf eindeloos verdiepen in iedere nieuwe techniek, zonder een stap verder te komen. Voor een commerciële organisatie is het echter van belang om te werken met de techniek die op dit moment het optimale resultaat geeft.

Innovatie draait voor ons dus niet zozeer om nieuwe technologie, maar het vinden van de beste manieren om een opdracht uit te voeren. Nieuwe technologie kan daarbij enorm helpen.

Missie PelserHartman

Wij helpen onze klanten en partners aan de best werkende methode om objecten in kaart te brengen. Dit lukt ons omdat we ons continue richten op het vinden van praktische innovaties.

Op dit moment zijn high-end 3D-laserscanners de beste meetmethode voor ons werk, maar we onderzoeken ook de mogelijkheden van meten met fotogrammetrie en meten met drones.

3D meten drone

We onderzoeken 3D meten met drones, door middel van laserscanning of fotogrammetrie.

Werkwijze

Voordat we beginnen met inmeten, brengen we eerst de werkelijke vraag van onze opdrachtgever in kaart. PelserHartman helpt klanten en partners betere resultaten te boeken, omdat we de vraag beter begrijpen. Diep begrip van het probleem stelt ons in staat de beste oplossing te bedenken. Geavanceerde technieken en nieuwe werkmethodes helpen deze oplossingen op een praktische manier te leveren.

Dit is een selectie van de projecten die wij op deze manier hebben voltooid.

Sphinx-Eiffelgebouw-Maastricht-pointcloud

We scannen veel industrieel erfgoed in voor herbestemming, zoals het oude Eiffelgebouw van Sphinx in Maastricht.

Het onderscheid van PelserHartman

Een gebouw in kaart brengen is meer dan het meten van enkele maten. Het is van essentieel belang dat men begrijpt wat men meet. Landmeetkundige bureaus hebben het 3D inmeten van gebouwen meestal ook in hun assortiment. Soms gaat dat goed; in de praktijk levert dat vaker problemen op, omdat de achterliggende structuur niet begrepen wordt. PelserHartman meet gebouwen alleen met gespecialiseerde bouwkundigen. Zij hebben vakkennis en technisch inzicht dat bij landmeetkundigen gewoonweg ontbreekt.

Bouwkundige advies-tak

Omdat we meten met bouwkundigen hebben we veel kennis over bouwwet en -regelgeving. PelserHartman Bouwadvies geeft professionele marktpartijen advies over bouwbesluit, brandveiligheid en duurzaamheid als aanvullende dienst op meetwerkzaamheden.

3D scanner bouwkundig ingenieur

Een van onze bouwkundig ingenieurs, gespecialiseerd in maatvoering en 3D scannen.

Werkgebied

Vanuit ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch helpen we klanten en partners in de hele Benelux. Onze partners hebben vanuit diverse locaties toegang tot high-end 3D laserscanners. We doen regelmatig projecten over de grens en ondersteunen partners met projecten over de hele wereld.

Z+F 5016 3D laserscanner

De nieuwe Z+F 5016 3D laserscanner, die wij en onze partners vanaf 2017 overal ter wereld kunnen inzetten. (De compacte Z+F 5016 past in de handbagage. Bagagemensen kunnen de scanner daardoor niet laten vallen.)