Home » Over PelserHartman

Over PelserHartman

PelserHartman is een ingenieursbureau dat zich richt op het accuraat in kaart brengen van gebouwen, installaties en objecten. We zijn specialist in 3D scannen en 3D modelleren. Daarnaast adviseren wij anderen op het gebied van meettechnieken en tekenmethoden. Vanaf de oprichting in het jaar 2000 hebben we ons gericht op het vinden van innovatieve oplossingen binnen ons vakgebied.

Onze missie en visie

Bij PelserHartman bieden we oplossingen voor complexe vraagstukken rondom meet- en tekenwerk. Wij doen waar wij goed in zijn, zodat wij kwaliteit van het hoogste niveau kunnen leveren en we onze partners en klanten optimaal ontzorgen. Door te focussen op praktische innovatie en nieuwe technieken direct in de praktijk te testen, ontwikkelen we continu nieuwe kennis en vaardigheden. 

 

 

Wij geloven in duurzame samenwerking en kennisdeling om samen tot het beste resultaat te komen. Daarom werken we met strategische partnerships en begeleiden we bedrijven die zelf willen starten met 3D laserscanning en modelleren met pointclouds.

Operationeel directeur Joost Hartman van PH Bouwadvies
Joost Hartman

Operationeel directeur

Bouwadviseur Paul Bier van PH Bouwadvies
Jeroen Pelser

Directeur 3D techniek & innovaties

Samenwerkingen

PelserHartman biedt oplossingen op het gebied van 3D meet- en tekenwerk voor uiteenlopende sectoren. Wij werken onder meer samen met de Rijksoverheid, aannemers, architecten, bouwkundigen en specialisten uit de industrie en archeologie. Zo voeren we opdrachten uit voor het Rijksvastgoedbedrijf, Defensie en hebben we strategische partnerships met Movares en RHKDH, bekijk ook onze andere projecten.

Werken met specialisten

Het team van PelserHartman bestaat uit bouwkundigen en werktuigbouwkundigen die 3D inmeten tot hun expertise hebben gemaakt. Onze specialisten hebben niet alleen kennis van 3D scannen en 3D modelleren, maar ook van bouwkundige kwesties. Omdat we in staat zijn het probleem van onze klanten écht te begrijpen, kunnen we met de beste innovatieve oplossing komen. Geavanceerde technieken en nieuwe werkmethodes helpen deze oplossingen in de praktijk op te zetten.

Verschillende van onze medewerkers zijn al sinds de oprichting bij PelserHartman betrokken en hebben zich binnen het bedrijf ontwikkeld. We leiden onze mensen intern op en bieden veel mogelijkheden om verschillende werkzaamheden uit te proberen. Omdat we nauwelijks verloop hebben onder ons personeel, kunnen onze werknemers zich ontwikkelen tot specialisten in hun vakgebied.

meet- en tekentechnieken sinds 2000

Directeuren Jeroen Pelser en Joost Hartman groeiden op in hetzelfde dorp en zijn al vanaf hun kindertijd bevriend. Ze studeerden allebei bouwkunde en legden het fundament voor PelserHartman al in deze periode. Al snel richtte het bedrijf zich op het in kaart brengen van bestaande gebouwen. In de beginjaren werden de gebouwen met de rolmaat en disto ingemeten om er vervolgens 2D tekeningen van te maken.