3D MEASURING MODELLING & MONITORING

Welkom bij pelserhartman belgië

Specialisten in 3D meten, MONITORING, modelleren en BIM

Ontbreekt de juiste meetkundige informatie voor jouw project? Twijfel je aan de kwaliteit van tekeningen of 3D modellen en is betrouwbare broninformatie belangrijk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! PelserHartman is koploper op het gebied van innovatieve 3D meet- en modelleer oplossingen.

Wij helpen bedrijven met het de optimaliseren van de kwaliteit, efficiency en innovatie van het 3D meet- en tekenproces. Dat doen we met een ervaren team specialisten en de beste high-end meetapparatuur. We ontzorgen onze klanten en verkleinen de kans op kostbare ontwerp- en bouwfouten.

MONITORING

Gebouwen, kunstwerken en andere structuren bewegen altijd wel maar door externe invloeden kan deze beweging risicovol worden. Bij PelserHartman hebben we de ervaring in huis om deze bewegingen vast te leggen en in de gaten te houden. We noemen dit specifieke onderdeel van de landmeetkunde monitoring.

3D SCANNING

3D laserscanning is het maken van een realistisch beeld van de werkelijkheid door middel van metingen en foto’s. Elk object dat zichtbaar is voor de scanner wordt ingemeten in een wolk van miljarden punten. Deze verzameling meetpunten is de puntenwolk of pointcloud. De foto’s geven aan elk meetpunt de juiste kleurwaarde om op deze manier een goed beeld te kunnen maken van elk object in de omgeving van de scanner.

TEKENWERK & BIM

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om goede informatie te hebben van bestaande gebouwen en terreinen wanneer er nieuwe plannen gemaakt moeten worden. Inmiddels is het eenvoudiger geworden om snel de goede meetgegevens in te winnen waarmee 2D tekeningen en 3D modellen gemaakt kunnen worden.

Of ga direct naar Scan-to-bim | 3D modelleren | 2D tekenwerk

WIJ GELOVEN IN KENNISDELING, SAMENWERKING EN PARTNERSHIPS.

Daarom begeleiden we bedrijven die zelf willen starten met 3D laserscanning en modelleren met pointclouds in ons partnerprogramma. Ook stellen we al onze kennis en apparatuur beschikbaar aan bedrijven die met ons samenwerken.

Interesse in een dergelijke samenwerking of partnership?

Binnenhof Den Haag 3D model

Scan-to-BIM op topniveau.

ARCHITECTUUR

PH TOPCASE

Binnenhof volledig in 3D

Eén van de bekendste gebouwen van Nederland in Den Haag – het monumentale Binnenhof, is toe aan renovatie. PelserHartman laserscande daarom bijna het gehele gebouwencomplex 3D in. Negentigduizend vierkante meter, tientallen gebouwen en honderden ruimtes werden van binnen en buiten ingemeten met 3D laserscanners. Op basis van deze  laserscandata maakte bouwkundig ingenieursbureau Root BV een zeer gedetailleerd BIM Model. Een uniek project vanwege de  grote omvang en de bijzondere status en functie van het gebouwencomplex.

HET LAATSTE NIEUWS OP MEET-TEKENWERK

  • Eindelijk een landelijk breed gedragen instrument dat bijdraagt aan het terugdringen van de faalkosten in de bouw. In de afgelopen maanden werkte PelserHartman met een

  • In de wereld van 3D-metingen is laserscanning dé manier om gebouwen, installaties en objecten vast te leggen in een ‘pointcloud’. In deze blog belichten we de

wij werken voor ...

PelserHartman