voor alle meet-tekenwerk
en 3D scanning oplossingen

Welkom bij pelserhartman belgië

Specialisten in 3D meten, MONITORING, modelleren en BIM

Ontbreekt de juiste meetkundige informatie voor jouw project? Twijfel je aan de kwaliteit van tekeningen of 3D modellen en is betrouwbare broninformatie belangrijk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! PelserHartman is koploper op het gebied van innovatieve 3D meet- en modelleer oplossingen.

Wij helpen bedrijven met het de optimaliseren van de kwaliteit, efficiency en innovatie van het 3D meet- en tekenproces. Dat doen we met een ervaren team specialisten en de beste high-end meetapparatuur. We ontzorgen onze klanten en verkleinen de kans op kostbare ontwerp- en bouwfouten.

MONITORING

Gebouwen, kunstwerken en andere structuren bewegen altijd wel maar door externe invloeden kan deze beweging risicovol worden. Bij PelserHartman hebben we de ervaring in huis om deze bewegingen vast te leggen en in de gaten te houden. We noemen dit specifieke onderdeel van de landmeetkunde monitoring.

3D SCANNING

3D laserscanning is het maken van een realistisch beeld van de werkelijkheid door middel van metingen en foto’s. Elk object dat zichtbaar is voor de scanner wordt ingemeten in een wolk van miljarden punten. Deze verzameling meetpunten is de puntenwolk of pointcloud. De foto’s geven aan elk meetpunt de juiste kleurwaarde om op deze manier een goed beeld te kunnen maken van elk object in de omgeving van de scanner. 

TEKENWERK & BIM

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om goede informatie te hebben van bestaande gebouwen en terreinen wanneer er nieuwe plannen gemaakt moeten worden. Inmiddels is het eenvoudiger geworden om snel de goede meetgegevens in te winnen waarmee 2D tekeningen en 3D modellen gemaakt kunnen worden.

Of ga direct naar Scan-to-bim | 3D modelleren | 2D tekenwerk

WIJ GELOVEN IN KENNISDELING, SAMENWERKING EN PARTNERSHIPS.

Daarom begeleiden we bedrijven die zelf willen starten met 3D laserscanning en modelleren met pointclouds in ons partnerprogramma. Ook stellen we al onze kennis en apparatuur beschikbaar aan bedrijven die met ons samenwerken.

Interesse in een dergelijke samenwerking of partnership?

3D model Binnenhof Den Haag.

Scan to BIM op het hoogste niveau.

ARCHITECTUUR

PH TOPCASE

Binnenhof volledig 3D in kaart

Eén van de bekendste gebouwen van Nederland, het monumentale Binnenhof in Den Haag, is toe aan renovatie. PelserHartman scande daarom bijna het gehele gebouwencomplex 3D in. 90.000 vierkante meter, tientallen gebouwen en honderden ruimtes werden van binnen en buiten ingemeten. Op basis van de scandata maakte bouwkundig ingenieursbureau Root B.V. een zeer gedetailleerd BIM-Model. Een uniek project vanwege de omvang en de bijzondere status en functie van de gebouwen.


“Ik werk heel graag samen met de juiste specialisten voor elke BIM-toepassing, PelserHartman is dat voor mij op het gebied van laserscanning en het uitwerken van BIM modellen van de bestaande situatie. Hierbij ben ik zeker van het kwaliteitsniveau voor mijn opdrachtgevers op uiteenlopende projecten in Nederland.”

Lex Ransijn, VDCbase BIM & informatiemanagement

Aydemir Cetin van Movares over PelserHartman
“PelserHartman is klantgericht, praktisch, denkt commercieel en durft scherpe vragen te stellen. Ze weten de benodigde kwaliteit van de meetdata goed in te schatten en de prijs is zeker in verhouding met de geleverde kwaliteit.”

Aydemir Çetin, Movares

Jan Roest over samenwerking met PelserHartman
“We werken met PelserHartman, omdat ze de meeste kennis en ervaring hebben. Ze gebruiken de nieuwste technieken, zijn betrokken en enthousiast. Een koploper op het gebied van de toepassingen van scantechnieken- en resultaten.”

Jan Roest, Van Hoogevest Architecten

 Gerard van der Veer GMB referentie voor PelserHartman  
“Met een prettige no-nonsens houding en mensen die weten waar ze het over hebben, vragen ze door tot we weten hoe we te werk moeten gaan. Of we nu zelf scannen of PH het werk laten doen, we kunnen bij ze terecht.”

Gerard van der Veer, GMB

Sander Scheepers VB&Treferentie voor PelserHartman
“We kiezen voor PelserHartman vanwege de scherpe prijs en korte(re) levertijden. Het bedrijf heeft veel kennis en ze kunnen daardoor echt doorvragen, zodat je het juiste eindproduct tegen een scherpe prijs hebt.”

Sander Scheepers, VB&T Projectmanagement

HET LAATSTE NIEUWS OP MEET-TEKENWERK

  • Ben je werkzaam in machine- en/of (installatie) bouw en werk je veel met met HiCAD? Wist je dat deze software ook heel erg geschikt is om op pointclouds te modelleren in

  • Recent is de BIM basis ILS van Het BIMLOKET vervangen door een nieuwe editie: versie 2. Op basis hiervan heeft PelserHartman voor haar opdrachtgevers de

  • Zou je graag willen modelleren met pointclouds, maar ontbreekt de basiskennis? Volg dan nu een online training modelleren met puntenwolken bij PelserHartman. Wij bieden

wij werken voor ...