Persoonlijk contact?  afspraak maken

3D SCANNEN en modelleren

Wij maken pointclouds, 3D modellen, Digital twin en BIM

Bij engineering, bouwen, verbouwen en onderhouden van gebouwen, industriële plants en objecten is accurate en betrouwbare informatie van de as-built situatie belangrijk. Vaak zijn er geen tekeningen of 3D modellen beschikbaar. Soms is het onduidelijk of de beschikbare informatie wel klopt. Om goede plannen te kunnen maken voor het verdere bouwproces moet er inzicht komen in de bestaande situatie. Je krijgt hier snel grip op door het gebouw in kaart te brengen met 3D laserscanners.

Specialist in 3D inmeten en modelleren

PelserHartman is gespecialiseerd in het 3D inmeten van bestaande gebouwen, industrie, objecten en installaties. We brengen jaarlijks miljoenen vierkante meters in kaart met behulp van high-end 3D laserscanners. Op basis van de gedetailleerde en waarheidsgetrouwe scandata maken we 2D tekeningen en 3D modellen, die een solide basis voor verdere werkzaamheden vormen.

Op basis van pointclouds maken we 3D BIM modellen, solid models, faces-models, meshes en deformatieanalyses van onder andere gebouwen en installaties. Daarnaast modelleren we ook voor de industrie en bijvoorbeeld plant-maintenance.

PelserHarman is gespecialiseerd in het 3D inmeten van gebouwen, industrie, objecten en installaties.

PelserHartman voert projecten uit voor partijen in de bouw, installatiebranche en industrie, voor de overheid en meer. We maken 3D meetdata, pointclouds, 3D modellen, digital twins en BIM-modellen. Wil je graag voorbeelden van uitgevoerde projecten zien?

3D scanning = kostenbesparing

De service van PelserHartman voor 3D scannen en 3D modelleren verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten, omdat alle partijen met dezelfde, juiste informatie werken. Daarnaast heeft 3D inmeten nog andere voordelen waarmee je kosten bespaart:

  • De scanner slaat niets over. Meten hoeft maar één keer
  • 3D laserscanning is snel en veilig, een eventuele productiestop is van korte duur
  • Slimme technieken als orthofoto’s van pointclouds en vormherkenning maken steeds vaker het tekenwerk overbodig
  • De meetdata is eenvoudig te delen met alle betrokken partijen

Vraag direct een 3D scan offerte aan voor uw project om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en kosten van uw scanproject.  

3D inmeten voor verschillende branches

Het 3D inmeten, laserscanning en modelleren van onder meer gebouwen, objecten en installaties is maatwerk. Elke branche vraagt om een andere benadering.
Bij PelserHartman hebben we ervaring met:

3D inmeten gebouwen

3D inmeten archeologie

3D inmeten gevel

3D inmeten industrie

3D inmeten installaties

3D inmeten food industrie

3D inmeten petrochemie

3D inmeten monumenten

3D inmeten terrein & DTM‑meting

3D inmeten boten voor jachtbouw

3D inmeten beelden & ornamenten

3D inmeten kerken & kloosters

Innovatie en kennisdeling

PelserHartman is altijd op de hoogte van de nieuwste innovaties in 3D meet- en tekentechnologie. Onze klanten boeken betere resultaten door innovatieve technieken en nieuwe werkmethodes op de beste manier in te zetten. We adviseren op het gebied van meettechnieken en tekenmethoden. Ook begeleiden we bedrijven die willen starten met 3D laserscanning en tekenen met pointclouds. We geven trainingen over 3D scantechnieken en werken met pointclouds.

Neem contact op

Wil je meer informatie over 3D scannen en modelleren of heb je een project waar je onze hulp bij kan gebruiken? Neem dan telefonisch contact op via 073-613 5729, stuur een email naar [email protected] of ga naar onze contactpagina

3D SCAN & POINTCLOUDS

 PelserHartman maakt 3D scans en pointclouds. We voeren 3D inmetingen uit met verschillende soorten 3D laserscanners en kunnen dus verschillende kwaliteiten 3D scans leveren. Omdat we zelf ingenieurs zijn, weten we precies wat jij nodig hebt voor jouw project. 

PelserHartman