TEKENWERK & BIM

< Terug naar Pelserhartman België

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om goede informatie te hebben van bestaande gebouwen en terreinen wanneer er nieuwe plannen gemaakt moeten worden. Inmiddels is het eenvoudiger geworden om snel de goede meetgegevens in te winnen waarmee 2D tekeningen en 3D modellen gemaakt kunnen worden.

We gebruiken voor het verzamelen van de juiste gegevens steeds vaker 3D scanners en bijvoorbeeld drones. Deze technieken staan niet op zichzelf en ook het onderwerp inmeten kan niet meer los gezien worden van het onderwerp tekenen of modelleren. Deze twee vakdisciplines hebben een grote invloed op elkaar. Tekenen gaat sneller en nagenoeg foutloos wanneer deze werkzaamheden gebaseerd kunnen worden op pointclouds. Dat geldt ook voor het maken van 3D modellen en een building information model of BIM. PelserHartman is een bouwkundig ingenieursbureau. Vanaf het jaar 2000 brengen wij al bestaande gebouwen in kaart met bouwkundigen. Hierdoor kunnen we correcte en maatvaste bouwkundige tekeningen, 3D modellen en BIM leveren. Door ook te werken met high-end meetapparatuur zoals 3D scanners zijn onze producten van een hogere kwaliteit en soms goedkoper dan via een traditionele aanpak.

DIENSTEN

scan-to-bim

3D laserscanning van bestaande gebouwen wordt in toenemende mate gebruikt om op basis van de gemaakte 3D puntenwolk, bouw informatie modellen (BIM) van deze gebouwen te maken. We noemen dit ook wel Scan-to-BIM.


3D modelleren

Nadat we met high-end 3D laserscanners een gebouw of installatie in kaart hebben gebracht komt het correct uitwerken ervan in bijvoorbeeld een 3d model. 3D modelleren met pointclouds is een van onze hoofd-diensten.


2D tekenwerk

2D tekenwerk is de weergave van een bestaande toestand door middel van plattegronden, doorsnedes en aanzichten.

< Terug naar Pelserhartman België

Meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op

Contactformulier België

PelserHartman