Persoonlijk contact?  Afspraak maken

TRAINING: SUCCESVOL IMPLEMENTEREN VAN 3D LASERSCANNING IN INFORMATIEMANAGEMENT VAN BOUWPROJECTEN

Welke voordelen heeft 3D maatvoering? In welke bouwfase kun je 3D laserscanning het beste inzetten? Hoe bestel je een pointcloud waar je iets aan hebt? En hoe implementeer je deze data met je BIM modellen? Deze vragen (en meer!) worden beantwoord in de training Succesvol implementeren van 3D laserscanning in informatiemanagement die we samen met VDC Base verzorgen voor architecten, aannemers, asset managers en andere geïnteresseerden.

Een training van PelserHartman en VDC Base

In de markt zien we dat veel bouwkundige professionals wel graag met BIM willen werken, maar concrete handvatten missen om hiermee te starten. Daarom hebben wij de krachten gebundeld met BIM-mentor Lex Ransijn en Jasper de Mink van VDC Base en een cursus ontwikkeld om de implementatie van 3D laserscanning in informatiemanagement binnen bouwprojecten toegankelijk te maken.

Pelserhartman voert nulmeting uit binnen het monitoringsproject rondom de sloop van het Theater aan de Parade in Den Bosch

INHOUD VAN DE TRAINING

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is 3D scanning voor BIM? Wat is het verschil tussen een 3D scanpunt en een BIM object? Hoe gebruik je 3D meetpunten voor BIM objecten?
  • Waarom zou je 3D laserscanning inzetten binnen jouw bouwproject? Binnen welke fase(s) is het interessant?
  • Hoe stel je de juiste uitvraag voor een pointcloud? (Bijvoorbeeld: Welke resolutie kies je? Welk detailniveau is nodig voor jouw project? Kies je voor kleur of zwart/wit? Welke viewer gebruik je?)
  • Wat laat je modelleren tot BIM objecten nadat de scan gemaakt is?
  • Wat kost 3D scanning? En welke besparing levert het op?
  • Wat moet je allemaal opnemen in de opdrachtovereenkomst?
  • Optioneel: live demonstratie van een 3D scan. We scannen samen enkele ruimten van jouw kantoor zodat je zelf aan de slag kan met jouw eigen pointcloud.
  • Optioneel: behandeling van een eigen case. Hoe pas je wat je vandaag geleerd hebt toe op jouw project? We denken mee over jouw uitvraag voor laserscanning en BIM modellen. Aan het eind van de training heb je dus niet alleen kennis opgedaan over hoe je 3D laserscanning succesvol kunt inzetten binnen informatiemanagement, maar heb je ook een grote stap voorwaarts gezet met je eigen project!
  • Optioneel: een telefonisch of online consult van 15 – 30 minuten na afloop van de training met Joost Hartman of Lex Ransijn om mogelijke vervolgstappen van jouw project te bespreken.

Voor wie is de training?

Architecten, aannemers, asset managers, werk- en projectvoorbereiders. Ook anderen die geïnteresseerd zijn in werken met laserscanning en BIM zijn welkom. Bij een minimum van 5 cursisten kunnen wij de training exclusief voor jouw organisatie geven.

Duur

De duur van deze cursus is een halve dag.

PelserHartman verkoopdossier: Potentiële kopers krijgen alle benodigde 2D- en 3D gegevens van het te verkopen gebouw, kunnen de werkelijke situatie digitaal bekijken en metingen verrichten in de pointcloud.
3d specials in de maak

Locatie

De cursus vindt plaats op het kantoor van PelserHartman in De Gruyterfabriek in ’s-Hertogenbosch. Indien gewenst kan de cursus ook op locatie of bij jou op kantoor gegeven worden.

Kosten

De kosten van deze training zijn € 395,- excl. btw per cursist.

Over de trainers

Deze training wordt gegeven door Lex Ransijn, Jasper de Mink en Joost Hartman. Lex en Jasper zijn de oprichters van VDC Base, een consultancy/trainingsbureau op het gebied van BIM. Ook werken zij aan standaardisatie en implementatie van BIM op nationaal niveau. Joost is oprichter en Operationeel Directeur van PelserHartman.

 

Boek deze training

Wil jij de training Succesvol implementeren van 3D laserscanning in informatiemanagement van bouwprojecten van PelserHartman en VDC Base bijwonen of boeken voor jouw organisatie? Maak dan een afspraak waarin wij je voorzien van meer informatie. Stuur ons een bericht waarbij je ‘Ik wil informatie over trainingen’ aanvinkt.