Home » Projecten » 3D Inmeting grote zaal Kurhaus voor videoprojectie

3D Inmeting grote zaal Kurhaus voor videoprojectie

PelserHartman bracht de grote zaal van het Kurhaus in Scheveningen 3D in kaart. Op basis van de scandata maakte DPI een 3D model. Met dit model ontwikkelen DPI en StudioPors videoprojecties ter verrijking van twee concerten in het kader van Festival Classique. Deze projecties zijn te zien tijdens concerten in de zaal op 21 en 23 juni 2019.

3D inmeting Kurhaus

3D scannen in de grote zaal van het Kurhaus in Scheveningen

Videoprojecties tijdens concert

In de periode van 13 t/m 23 juni vindt het Festival Classique plaats in Scheveningen. Op verschillende locaties zijn er in deze periode concerten, waaronder ook in het Kurhaus. De grote zaal is twee keer het decor van het concert “1001-nacht – Sheherazade en andere muzikale midzomernacht vertellingen”. Tijdens dit concert wordt Sheherazade, het meest bekende werk van de Russische componist Rimski-Korsakov, opgevoerd door het Residentie Orkest.

pointcloud Kurhaus

Uitsnede uit de gekleurde pointcloud van de grote zaal van het Kurhaus

De muziek van Rimski-Korsakov is gebaseerd op de Vertellingen van 1001-nacht en wordt tijdens het concert afgewisseld met traditionele Arabische muziek gezongen door Karima el Fillali. Videoprojecties begeleiden de muziek en zullen op abstracte wijze het verhaal dat in de muziek uitgebeeld wordt versterken. Denk bijvoorbeeld aan veel Arabische geometrische patronen en kleurstellingen die met de emotie van de muziek mee veranderen.

3D inmeting als basis voor videoprojectie

Wij brachten de grote zaal van het Kurhaus zeer gedetailleerd in kaart met 3D laserscans. Op basis van de pointclouds maakte DPI een 3D model. Dit model kan als basis gebruikt worden voor projection mapping. Dit bekent dat er geanimeerd kan worden op de vorm van de zaal zelf. De bijzondere vorm van het Kurhaus met de vele bogen kon hierdoor bijvoorbeeld meegenomen worden in de videoprojecties.

pointcloud Kurhaus

Detail uit de pointcloud van de grote zaal van het Kurhaus

Andere projecten in Den Haag en omgeving

Behalve het Kurhaus bracht PelserHartman in het verleden ook vele andere gebouwen in de omgeving van Den Haag met 3D laserscantechnieken in kaart. Zo waren we betrokken bij de bouw van het nieuwe dak van het gemeentemuseum. Maar ons meest bijzondere project in Den Haag is natuurlijk het 3D scannen van het gehele gebouwencomplex van het Binnenhof.

Meer weten?

Heeft u een project waar u onze expertise bij kunt gebruiken? Of wilt u graag meer informatie? Bel direct naar +31 73-6135729 of mail ons op [email protected].

Detail van de pointcloud van het Kurhaus

PH BLOG

NIEUWSTE BLOGPOSTS IN KENNISBANK

  • In deze video over 3D laserscanning en pointclouds, belicht Jeroen Pelser, directeur innovatie PelserHartman, de volgende onderwerpen: Hoe werkt 3D laserscanning? Wat is de workflow wanneer je gaat scannen? Wat zijn pointclouds en hoe werkt pointcloudregistratie in

  • Uniek aanbod voor ingenieursbureaus, machinebouwers en fabrieken     Meld je aan voor het introductieprogramma 3D laserscannen in de industrie Er is veel te winnen met het inzetten van 3D scantechnologie voor ingenieursbureaus, machinebouwers en fabrieken.

  • Opleiden voor de markt van de toekomst Steeds meer bedrijven in Nederland maken de overstap naar BIM. Sinds 2014 is er een unieke Avans+ opleiding die opleidt tot BIM-engineer. Jeroen Pelser, directeur innovaties bij PelserHartman, is een van de docenten van de

  • PelserHartman heeft sinds 1 maart 2019 een tweede vestiging in België. Ons nieuwe kantoor is gespecialiseerd in monitoring, deformatieanalyses en 3D scanning en richt zich op de Belgische en Nederlandse markt. Inmiddels hebben we een aantal mooie projecten achter